به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در پایان معاملات هفته منتهی به 1 مرداد ماه 1393، شاخص کل با 1087 واحد افزایش نسبت به هفته قبل، به رقم 74 هزار و 841 واحد رسید.
شاخص بازار اول با 305 واحد افزایش به رقم 55 هزار و 377 واحد بالغ گردید و شاخص بازار دوم با 5265 واحد افزایش عدد 145 هزار و 720 واحد را تجربه کرد و به ترتیب 0.55 درصد و 3.75 درصد افزایش نسبت به هفته قبل مواجه شدند.
در 4 روز کاری این هفته ارزش معاملات سهام و حق تقدم به 4776 میلیارد ریال بالغ شد که نسبت به هفته قبل 48 درصد کاهش یافته است.
در ضمن تعداد 1685 میلیون سهم در 182 هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت و به ترتیب 51 درصد و 30.6 درصد کاهش را نسبت به هفته گذشته تجربه کرد.
طی هفته جاری سهام انتشارات و چاپ با 12.43 درصد، استخراج سایر معادن با 10.67 درصد و ماشینآلات و تجهیزات با 8.17 درصد و استخراج زغال سنگ با 7.41 درصد بیشترین درصد تغییر در شاخص را نسبت به سایر گروهها به خود اختصاص دادند.
آمار معاملات در این هفته به شرح زیر بود:
یکشنبه: با شروع معاملات در روز یکشنبه شاخص کل بورس به لطف عرضه صف خرید شنفت برای مقطعی در مسیر صعود قرار گرفت اما به سرعت تحت تاثیر روند مبهم و بعضا منفی حاکم بر بسیاری از گروهها به ویژه خودروییها به محدوده منفی وارد شد. در ادامه اما به لطف رونق معاملات در گروه نفتی و پالایشی و بهبود شرایط در گروه فلزات اساسی و بانکی این نماگر بار دیگر توانست سیری صعودی را در پی بگیرد. نمادهایی مانند شبندر و فملی و برخی بانکیها مانند وتجارت در این روند بسیار موثر بودند. بهبود شرایط در گروه پتروشیمی نیز مزید بر علت شد تا شاخص در محدوده مثبت باقی بماند. در عین حال برخی از بخشهای بزرگ در گروه معدنی در این برهه فشار محسوسی را بر شاخص در جهت سقوط وارد کردند. جمعاوری صفهای فروش نمادهای خودروسازی نیز در مقاطعی منجر به تضعیف شاخص شد. در ادامه افزایش حجم معاملات بر روی برخی نمادهای منفی بازار مانند وغدیر بخش اعظمی از رشد البته نه چنئان ملموس شاخص در ساعات پایانی را خنثی کرد و سرانچام نیز این نماگر به محدوده منفی وارد شد و تا پایان زمان معاملات نیز نتوانست بار دیگر به مدار صعود بازگردد.
دوشنبه: با ازسرگیری معاملات در روز میانی این هفته شاخص کل بورس بار دیگر تحت تاثیر عرضه صف خرید شنفت در مسیر صعود قرار گرفت اما به سرعت تحت تاثیر جمعآوری صف فروش وساپا و اثرگذاری نمادهای خودروسازی، این نماگر تغییر مسیر داد. روند مذکور به سرعت به تبع بازگشت رونق به معاملات تعداد ملموسی از گروهها مانند سرمایهگذاری، دارویی، غذایی، ساختمانی، تجهیزاتی و فلزی و برخی تک سهمها در گروههای مختلف در مسیر صعود قرار گرفت. نمادهایی همچون وخارزم، وبشهر، شفن، اخابر، رانفور، شنفت و همراه تاثیرگذاری ملموسی را در این روند داشتند. در ادامه معاملات پرحجم بر روی برخی از نمادهای بزرگ بازار همچون فارس نیز حمایت دیگری را از شاخص به عمل آورد. پس از این برهه ثبات نسبی بر سیر حرکتی شاخص پدید آمد و افزایش تاثیرگذاری منفی برخی نمادهای بزرگ مانند پارسان و وغدیر نیز این نماگر را کمی متزلزل شاخت. در نهایت اما شاخص توانست با رشد نه چندان ملموسی به معاملات روزانه پایان دهد.
سهشنبه: با سروع معاملات روز سهشنبه شاخص کل بورس به لطف رونق معاملات در بسیاری از گروههای کوچک و بزرگ بازار در مسیر صعود قرار گرفت و تنها بخشهای معدودی مانند خودرویی، بانکی، مخابراتی و نفتی در مقابل این روند قرار گرفتند. اقبال سرمایهگذاران به ویژه به گروه پتروشیمی، سرمایهگذاری و دارویی منجر شد تا شاخص به سرعت در مسیر صعود خود بتواند بار دیگر وارد کانال 74 هزار واحدی شود. در این مقطع تاثیر مثبت نمادهایی مانند تاپیکو، تیپیکو، وخارزم، رانفور و شخارک بر شاخص ملموس بود. در ادامه با عرضه برخی از صفهای خرید در گروههای پیشرو بار دیگر از شاخص حمایت به عمل آمد اما مهمترین حمایت صورت گرفته مربوط به عرضه صف خرید سنگین فارس بود که توانست این نماگر را با جهشی ملموس روبرو سازد. در ادامه به تبع آرامتر شدن فضای معاملات، ثبات نسبی بر سیر حرکتی شاخص پدید آمد. در اواخر ساعت معاملات بازگشایی برخی از نمادها در محدوده مثبت قیمتی مانند ومعادن نیز شاخص را با جهش محدودی مواجه شاخت و این نماگر توانست از نیمه کانال 74 هزار واحدی نیز عبور کند.
چهارشنبه: با شروع معاملات در آخرین روز کاری این هفته شاخص کل بورس بار دیگر تحت تاثیر روند تقریبا مثبت شکل گرفته در تعداد محسوسی از نمادها در گروههای مختلف در مسیر صعود قرار گرفت. گروههایی مانند چند رشتهای صنعتی، خودرویی، غذایی، سرمایهگذاری و نمادهای بزرگی در گروه پتروشیمی و فلزی در این میان نقش عمدهای را در رشد شاخص ایفا کردند. از جمله نمادهای تاثیرگذار در این برهه میتوان به فارس، تاپیکو، وصندوق، وغدیر، وبهشهر، فاسمین و خپارس اشاره کرد. گفتنی است در تعدادی از این نمادها شاهد عرضه صفهای خرید در اوایل زمان بازار بودیم. با ادامه رونق معاملات در گروههای پیشرویی مانند خودرویی و همچنین بازگشایی برخی نمادهای بزرگ بازار در محدوده مثبت قیمتی مانند وتوسم، شسپا و وبملت باز هم از شاخص حمایت بهه عمل آمد اما فشار وارده از سوی گروه پتروشمیی و همچنین مبهم شدن فضای معاملات در تعداد محسوسی از گروهها، سیر صعودی شاخص را محدود ساخت. در انتها نیز ابطال معاملات وصندوق نیز منجر شد تا تاثیر مثبت این نماد بر روی شاخص حذف شده و کمی از رشد ساعات پیشین این نماگر خنثی شود.